Thursday, March 3, 2011

Selamat Hari Ulangtahun Tentera Darat


Ahah! tanggal 1 Mac 2011,
Hari Ulangtahun Tentera Darat ke 78 tahun kalau x silap ai..
..
..

Actually, family ai memang ada darah askar la katakan,
wich is my late grandfather ialah seorang army
..
..
diikuti my BIL army n now my lovely asben also army,
ahah!

tula namanya jodoh, my mom dpt dua menantu lelaki army,

..
yg menariknya, mama ai dari kecik lg memang hidup pindah randah,
kalau nak tanya sekolah,rasanya lebih dari 10 sekolah dah tukar2

..

pengalaman bermalam dalam kapal selam pun pernah utk sampai ke sarawak,
negeri mana yg mama x pergi.. semua pergi,
but yg membanggakan, semua siblings mama sgt sukses dlm study,
walaupun mereka terpaksa pindah randah,

..

kehidupan mama memang dari kecil duduk dalam kem,
dah kawin pun duduk dlm kem juga, ( which is my dad as a teacher at Royal Military Collage)

..

n now i think mama akan terus keluar masuk kem utk ke rumah kami,
hehehe! interesting kan?
sampai mama ckp "Ingatkan kawin dgn cikgu tak ada dah duduk kem, hihi"

..

but for me, sejujurnya, memang suka sgt duduk dlm kem,
terasa selamat n tenang,

..

maybe sebab dari umur ai 5 tahun dah duduk dalam kem
so secara x langsung dah terbiasa dgn kehidupan tu,

..

duduk dlm kem memang byk sgt rules yg kena patuhi,
but rules tu sebenarnya yg bt kite rasa selesa dan selamat..

..



so to my husband, my BIL n also for Army out there,

..

..

SELAMAT HARI ULANGTAHUN TENTERA DARAT!!
..
..

Semoga terus sukses dalam kerjaya!!!

**
**
**

This is my husband!


n this is My Husband (depan) n My BIL (belakang)



p/s: Ada yang kata "Askar ni xde kerja, kerja makan tido je" hahaha, yeke? cuba kawin dgn askar or masuk askar sikit tengok, waktu mereka dgn kerja lebih byk dari waktu bersama keluarga. . . ^_^

2 comments:

viruspronto said...

TQ my lovely wife...ingat jgk kat i ni ye..hehe

Mia Sarah said...

haha, welcome,, of course my dear!