Wednesday, January 26, 2011

Karya Ramli Awang Murshid


Hello peepss~
ai ade hobi baru tau skrg ni,
nak tau ape??
..
..
..
..
..
..

TTTaaaarraaaa!!!



ok novel ni memang ai beli
sb minat sgt bace cte Ramli awang Murshid ni,
actually ai x minat sgt bace novel,
but novel2 karya beliau da menarik hati utk membaca
byk unsur2 keagamaan yg diterapkan,
cinta sgt kurang but still ade
tu yg best tu,
actually ni novel thriller no 1 mesia
sape x kenal dgn buku2 ni kan?
oh jatuh cinta jap dgn heronye,
..
..
huh?! sy da kawen??!
ok fine..;P
..
hanye cinta pade suwamy darling sajee..

novel hijab sang pencinta da selesai bace
n cinta sufi masih dlm perjalanan nak abis, sikit je lg..:)
..
best smp bace novel2 ni dlm mase 1 hari sajee..
what??
ok sy tipu..
mane blh abis dlm 1 hari,
sb terlalu feel,
alang2 da bace biar btl2 feel,
kan?
lg2 byk cerita tentang keagamaan,
~
..
..
..
..
.
..

actually 2 novel tu sambungan dari dua novel ni,
so da 4 siri tau,
n nampak gayanye mcm da nak tambah 1 lg,
sb ending cinta sufi mcm akan ade sambungnye lg,
wah kalau btl, da mcm cte harry potter la kan,
smp 7 siri,(yeke erk 7 siri) ntah la sb x minat sgt harry potter
..
..
kalo cte2 ni difilemkan confirm pecah panggung punye la,
ramai tu yg minat,
tp kena bg pd pengarah yg memang bagus la,
contoh pengarah mcm kabir bakhtiar
which is drama NUr Kasih sgt memberi impak yg luar biasa,
so kalo encik Kabir Bakhtiar bace blog ai ni,
aik bace ke?? hihi
blh la wat cte dari novel ni,(suke2 ai je kan)
hihihi
.
.
.

hah, ni la Ramli Awang Murshid
memang respek org yg blh wat novel keagamaan. .
..
..

P/S: pernah dpt novel ade tandatgn Ramli Awang tau,mase kat pesta buku PWTC,woot woot!
ok lah nak sambung bace cte cinta sufi lg

bye bye

6 comments:

Incik Izuan n Cik Idora (Mr n Miss Uhibbuki) said...

oh no..
we hve the same hobby...
sy de semua collection trilogi cter ni..
best sgt2 kn...

puteri.dyne94 said...

hoho..mstie kak sarah suke sgt bace novelkan??
hoho..nana x bape mnt..
yg novel cinta sang ratu n bagaikan puteri 2 ade kat umh..p nana x bace..hoho

Mia Sarah said...

Cik idora- tu lah kan, same la, best kan?? rase mcm harap2 la ade sambungan lg. . hihi

nana- k.sara pun kurang minat bace novel, tp cte ramli awang ni btl2 da bt k.sara jatuh cinta dgn karya dy tau. . cube la bce, x rugi.. :)

nikaviolet said...

thanks sbb follow me... : )

miszsuziyana said...

saya ada empat4 novel ni tp xda masa lg nk baca.hadiah dri kawan..best ke?

Mia Sarah said...

Nikaviolet: welcome.:)

miszsuziyana-best sgt, rugi x bace tau.. bace lah, confirm lepas 1 buku nk bace 1 buku lg. . bace skrg tau..:)