Thursday, December 16, 2010

Kedai Mamak


time duduk sorg2 kat bilik ni,
mulalah mcm2 kenangan keluar baik yg manis mau yg pahit..
tetibe teringat zaman bujang dulu,
time habis kelas lepak kedai mamak area kolej
kedai mamak?
iye ai hanya mengikut kwn utk ke kedai mamak
then semua2 kwn2 da order air smp turn me,
errr ai cicau tin satu..
sume mcm pelik,
n ai pun cecite la yg ai xblh terime mkn or minum kat kedai mamak,
then kwn sorg ckp
"kalo org x kenal ko mest org kate ko belagak kan"
ai sgt terkejut oke dgn kate2 dy
oklah, bkn x blh mkn langsung,
tekak blh terima tp perut yg xleh terima,
lepas mkn kt kedai mamak mest akan serbu ladies
mule2 dulu pelik jgk tp lepas da kaji semula asal lepas mkn kedai mamak je konpem
g ladies bagai kan,
so ai da dptla kesimpulannya,
lg pun my mom pun cmtu jgk perut xleh terima makanan mamak,
even kalo nasi kandar ke nasi ape2 je yg kena mengena dgn mamak x leh terima

lg 1 mamak kalo bt air OH MY leh kena diabetis oke
tersgt lah manisnye,
tu lg 1 yg ai x leh terima. .
skrg da fhm kan membe2 ku semua?????
jgn la kecik ati /tuduh yg bkn2 kt ai okeng,
jauh sekali utk belagak atau ape2 shj yg negatif,
ai da cube tp tetap same, mest sakit perut..
tp kdg2 bedal jgk kat kedai mamak cume da sedia siap2 utk ke ladies~
*sgt jarang mkn d kedai mamak tp sgt suke roti canai mamak*. .

teringat zaman pregnant ritu,tetibe mengidam roti sardin, roti tisu,
pastu yg paling terkejut, teringin nak mkn ayam goreng rempah kat kedai mamak
dgn nasi kosong sb mase tu tekak tersgt lah loya,
asben darling tanye manyak2 kali,
btl ke mintak ayam kat kedai mamak ni??
he he he
yg pelik time pregnant mkn sume2 tu x sakit perut,
agaknye baby tu ikut daddy dy kot, (asben darling org penang)hehe
tu semua da tinggal kenangan~
^_^

3 comments:

siti aishah said...

klaka sgt n comel entry nih..;)

belalang @ indah said...

kihkihkih... lawok la.. act lebih kurang je ngn akak.. agk kureng ngn mamak.. kadang2 rase menyelerakan.. kadang xleh hadap langsung... xtau la np.. tp my fam suke sgt mknanan mamak.. huhuhu..

Mia Sarah said...

siti- thanx dear! he he he

belalang @ indah: yeke, same la kite. . he he